FS kompaktmixer

Utvecklat för den mindre gården.

I sammarbete med BVL har Fjössystem utvecklat en ny fullfodermixer. Modellen har genomgått en testperiod i Norge och de första exemplaren är redan sålda.

Blandaren är energisnål och tar inte stor plats, men gör jobbet lika bra som de stora fullfoderblandarna från BVL.

Fullfoderblandaren har fått namnet FS Kompaktmixer, och är särskilt framtagen för de mindre gårdarna. Den levereras i standardutförande, men det har inte minskat på BVL:s välkända kvalitet.

FS Kompaktmixer en fullvärdig mixer på samma linje, likt de större fullfoderblandarna från BVL. Den mindre storleken på blandaren gör att den passar i byggnader där utrymmet är begränsat.

Blandaren har en längd på 3090mm, bredd på 2230mm och en höjd på 2090mm. Motorn är på 11kW (40 Amp vid 230v och 25Amp vid 400v) Vikten på 2700kg ger flexibla placeringsmöjligheter.

Med en storlek på 8,1 m3 finns det plats för två ru­ndbalar i blandaren.

Den nya blandaren har fokus på låga driftskostnader.

Installationen är mycket enkel, i princip kan lantbrukaren själv montera den. Blandaren har fem justerbara knivar och samma solida stålkonstruktion som de större blandarna från BVL. Den levereras komplett med styrskåp, och är förberedd för automatiska utfodringslösningar för den som önskar det.