Gummimattor golv & liggbås

CALMA liggmatta för kalvar och ungdjur

Liggbåsmattor för nötkreatur

Liggmattorna är robusta och har en hög mjukhet. Mattorna har lång livslängd, är formstabil och utvecklade efter djurens behov. 

Alla liggmattor har integrerade lutningar och pusselanslutningar som säkerställer korrekt liggposition. 

Wingflex
Wingflex har en speciell undersida med en vingprofil som ger mycket god mjukhet. Denna profil innebär att mattorna anpassar sig optimalt till kroppsformen. Trots detta, är den mycket formstabil och är varaktigt mjuk. Vingarna säkerställer att mattan rätas ut så snart kon står upp och lämnar liggbåset. Ytan på mattan är bekväm och hudvänlig.

Det finns också en integrerad lutning i det bakre området som gör att ytan torkar snabbare. Matta har en avfasning i bakkant vilket skonar lederna, samt säkerställer att det inte finns någon risk för kon att snubbla på vägen upp i båset.

KKM
KKM är en mjuk och bekväm liggmatta. Den har en sexkantsprofil på undersidan som ger olika mjukhetszoner och ger därmed en utmärkt liggkomfort. Den är formstabil och har en varaktig mjukhet. Mattans yta är bekväm och hudvänlig. Det finns också en integrerad lutning i det bakre området som gör att ytan torkar snabbare.

KKM finns med raka kanter, med pusselmönster eller på rulle.

KIM
KIM-mattorna är speciellt utformade för ungdjur. En smidig och slitstark luftkuddeprofil ger bra liggkomfort. Ytan är grov, vilket gör den halksäker. Montering görs enkelt genom att endast fästa den i framkanten. Dessutom kan den istalleras oavsett typ av liggbåsavskiljare.

En lutning i det bakre området gör att ytan torkar snabbare, samt att själva kanten är gjort för att minska risken för djuren att snubbla på vägen upp i båset.

CALMA
Calma är en matta som är speciellt utformad för kalvar och ungdjur. Mattan är behagligt mjuk och har luftkuddeliknande på undersidan. Den är väldigt formstabil och har en varaktig mjukhet.

Avfasningen på mattans bakkant är gjort för att minimera risken för att djuren inte skall snubbla eller skadas.