Gummimattor golv & liggbås

Liggbåsmattor för nötkreatur

Liggmattorna är robusta och har en hög mjukhet. Mattorna har lång livslängd, är formstabil och utvecklade efter djurens behov. 

Alla liggmattor har integrerade lutningar och pusselanslutningar som säkerställer korrekt liggposition. 

Wingflex
Wingflex har en speciell undersida med en vingprofil som ger mycket god mjukhet. Denna profil innebär att mattorna anpassar sig optimalt till kroppsformen. Trots detta, är den mycket formstabil och är varaktigt mjuk. Vingarna säkerställer att mattan rätas ut så snart kon står upp och lämnar liggbåset. Ytan på mattan är bekväm och hudvänlig.
Det finns också en integrerad lutning i det bakre området som gör att ytan torkar snabbare. Matta har en avfasning i bakkant vilket skonar lederna, samt säkerställer att det inte finns någon risk för kon att snubbla på vägen upp i båset.

KKM

KKM är en mjuk och bekväm liggmatta. Den har en sexkantsprofil på undersidan som ger olika mjukhetszoner och ger därmed en utmärkt liggkomfort. Den är formstabil och har en varaktig mjukhet. Mattans yta är bekväm och hudvänlig. Det finns också en integrerad lutning i det bakre området som gör att ytan torkar snabbare.

KKM finns med raka kanter, med pusselmönster eller på rulle.

KIM

KIM-mattorna är speciellt utformade för ungdjur. En smidig och slitstark luftkuddeprofil ger bra liggkomfort. Ytan är grov, vilket gör den halksäker. Montering görs enkelt genom att endast fästa den i framkanten. Dessutom kan den istalleras oavsett typ av liggbåsavskiljare.

En lutning i det bakre området gör att ytan torkar snabbare, samt att själva kanten är gjort för att minska risken för djuren att snubbla på vägen upp i båset.

CALMA

Calma är en matta som är speciellt utformad för kalvar och ungdjur. Mattan är behagligt mjuk och har luftkuddeliknande på undersidan. Den är väldigt formstabil och har en varaktig mjukhet.

Avfasningen på mattans bakkant är gjort för att minimera risken för att djuren inte skall snubbla eller skadas.

Gummimattor för skrapgångar

Kura P

En 24mm tjock gummimatta för skrapgångar. Fäst med spikplugg. Puzzelmönster mellan mattorna. Måttanpassas efter beställning.

 

Karera P

20mm tjock gummimatta för skrapgångar. Fästs med spikplugg.
Puzzelmönster mellan mattorna. Måttanpassas efter beställning.

 

ZigZag Skrapgångmatta

ZigZag skrapgångmatta är idealisk för öppna skrapgångar. Den är robust och håller sig torrare än många andra skrapgångmattor. ZigZag är en armerad gummimatta, vilket gör den extra hållbar. Tack vare sin räfflade yta håller sig inte bara torr, den blir dessutom halkfri, då korna får bättre grepp i mattan.

ZigZag-skrapgångsmatta levereras på rulle, efter önskvärda mått, vilket gör att installationen går snabbt och smidigt. Mattan fästs med rostfria spikpluggar. Mattan är 22mm tjock.

Gummimattor för spalt

Kura S

Figuranpassad spaltmatta på 24mm. Plan yta. Monteras med gummikilar.

Lospa SB

Figuranpassad spaltmatta på 23mm.
Väld yta med 5% lutning mot öppningen i spalten. Monteras med gummikilar. Anpassad för djur över 250kg.

Lospa Swiss

Figuranpassad spaltmatta på 20mm. Plan yta. Monteras med gummikilar. Anpassad för djur över 250kg.

 

FS Spaltmatta

Spaltmatta framtagen för växande ungnöt. Extra grepp på matta motverkar risken för skador. Med integrerad kil för montage av matta går det snabbt och enkelt.