Kalvinredning

En bra avdelning för kalvarna styr till stor del, hur den framtida produktion kommer att bli. Vi på Fjössystem har bred kunskap om olika lösningar för  kalvar. Nedan är ett axplock av vårt sortiment

Kalvbox Jourdain
För de allra minsta har vi Jourdains nya kalvbox. Denna är avsett för kalvar upp till två månader. Boxen har en låsfront med två öppningar för foder, samt en stålgrind på baksidan (behövs ej om boxer står mot vägg). Sidorna och golvet är i plast. Golvet kan lätt lutas för lättare rengöring. kalvboxarna kan anslutas i varandra.

Kalvbox Patura

Modulbyggda kalvboxar som man kan montera brevid varanda. Man kan enkelt dra ut sidorna mellan kalvarna, och kan på så vis göra om dem till gruppboxar.

Kalvhyddor
För kalvar mellan 2-6 månader erbjuder vi nu solida kalvhyddor. De har dubbla lager plast med luftspalt emellan. Detta för att undvika att hyddan blir för varm under soliga sommardagar. De finns i olika storlekar som rymmer mellan 1-10 st kalvar och kan levereras med tillhörande staket och ätfront.

 Kalvgömma
Kalvgömma med täckt foderbehållare och möjlighet att stänga ut stora djur. Den kan fästas i trepunkten på traktorn och är därmed enkel att flytta.

Kalvfronter
Vi har olika fronter för användning i kalvavdelning, både låsfront, snedställd front samt nackbom.