facebook

Lely L4C

Lely Light For Cows

Kor är känsliga djur och deras dygnsrytm är otroligt viktig. Specifika ljusa nivåer är nödvändiga för att kunna påverka skillnaden mellan dag och natt i kornas kropp. Speciellt på vintern är det vanligt med för lite ljus i lagården för att uppnå en naturlig ljus nivå. Med Lely L4C kan du styra belysningen optimalt så att det är 150–200 lux i en period på 16 timmar kombinerat med en mörk period på 8 timmar.

På sommaren är det naturliga ljuset ofta tillräckligt men belysningskontrollen kan ge fördelar på mulna och mörka dagar. Med en kombination av ljussensor och tidsinställningar kan du få ett helautomatiskt system som garanterar bästa möjliga ljusfördelning utan ytterligare arbete.

Vi gör en individuell ljusplan för ditt stall, på detta sätt kan vi minimera antalet ljuskällor samtidigt som vi får en optimal belysning för dina djur. 

Agriled pro 32

AGRILED® pro 32 är marknadens mest innovativa LED-belysning för nötkreatur. Den är speciellt utvecklad för mjölkkor och är fukt, ammoniak och damm säker. Agriled pro 32 ger mer än dubbelt så mycket ljus som konventionella armaturer på marknaden och kommer som standard med integrerat rött nattljus.

En armatur ger 32500 lumen. Energibesparingen jämfört med konventionella armaturer är upp till 60%. Armaturerna kan dimmas (dämpas) och livslängden på LED-lamporna är 60 000 timmar (30år)

Agribox pro

AGRIBOX Pro är ett styrskåp till AGRILED® pro 32 armaturer. Detta ger dig olika kontrollfunktioner som att dimma armaturerna från 100% till 10%. I kombination med en ljussensor har du alltid rätt ljus nivå i lagården. Ljus programmen är justerbara och ger dig ett helautomatiskt ljusschema.

Ett skåp kan kontrollera upp till 30armaturer och dessa kan sättas upp till 5 grupper för olika styrning. Det kan finnas 10 olika program. 

AGRILED®

AGRILED® armaturer är speciellt konstruerade för mjölkkor. Lamporna levereras med Metal Halide lampor som ger vitt ljus.

De finns i 250W och 400W effekt. Dessutom är armaturerna utrustade med 6 LED lampor med monokromatiskt rött ljus som används som nattljus. Genom att integrera LED-lamporna i armaturen behöver du inte installera något separat nattljus. Användningen av LED-teknik är en hållbar lösning som minskar elkostnaderna. Rött ljus stör inte kornas sömn men ger tillräcklig arbetsbelysning för de som arbetar i lagården.

Agribox

Agrilight styrs av Agribox styrsystem. Agribox är speciellt utvecklat för belysning i lagård och säkerställer ett optimalt utnyttjande av Agriligth armaturerna.

Med en förprogrammerad, integrerad klocka kan ljus programmet ställas in exakt. Två ljussensorer, som installeras på utsidan av lagården tillåter två ljusgrupper att styras separat. På detta sätt kommer du alltid ha rätt ljus nivå i stallet och du sparar på energikostnaderna. 

Agribox finns i tre olika varianter, Agribox S, Agribox M, Agribox X.

Agribox S kan styra 12 250W eller 8 400W armaturer.

Agribox M kan styra 36 250W eller 24 400W armaturer. För att kontrollera nattljus krävs Agribox M.

Agribox X är en slavbox som ansluter till M för att styra ytterligare armaturer.

Klicka här för mer information:

https://www.lely.com/solutions/housing-and-caring/light-cows/

Vill du veta mer?

Prata med oss om dina planer

  • Nytt stall eller renovering av befintligt?
  • Våra konsulter har idéerna och ser lösningarna
  • Få hjälp att effektivisera din produktion

Ring 0934-17770, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller fyll i formuläret nedan.

Fjössystem – Stall och utrustning till lantbruket - Hovudsida