facebook

Vattenkar och koppar för nötkreatur

En mjölkko i produktion dricker upp emot 150 liter vatten per dygn. För köttdjur kan man räkna med hälften av en mjölkkos vattenbehov.

För att denna konsumtion av vatten ska uppnås i besättningen är det viktigt med tillräckligt många vattenkar eller vattenkoppar. Placeringen av dessa är också viktig och det rekommenderas att det finns vatten i anslutning till Mjölkroboten.

Vattenkoppar

Enkelkar används ofta i trånga övergångar,i en liggbåsrad och på foderbord. De är tillgängliga både med nipplar och flottör. Vi har också frostsäkra enkelkar.

Vattenkar

Vattenkar har större kapacitet än vattenkoppar och finns som enkla, dubbla och lång. Dessa kan antingen fästas på vägg eller golv. En typ har dräneringsplugg i botten medan en annan tippas vid rengöring

Om frostsäkring behövs så kan vi leverera cirkulationsanläggningar och värmekablar till inkommande vatten, det finns även möjlighet att värma upp vattenkoppen eller vattenkaret.

Se hela sortimentet i Suevia katalogen.

Ladda ner broschyr

Vill du veta mer?

Prata med oss om dina planer

  • Nytt stall eller renovering av befintligt?
  • Våra konsulter har idéerna och ser lösningarna
  • Få hjälp att effektivisera din produktion

Ring 013-20 34 70, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller fyll i formuläret nedan.

Fjössystem – Stall och utrustning till lantbruket - Hovudsida