facebook

Lely Discovery skraprobot

Med Lely Discovery skraprobot rengör du spaltgolvet i lagården så ofta du vill utan manuellt arbete. Resultatet är synligt: mindre gödsel i liggbåsen, renare klövar, svansar och juver. God djurhälsa är väsentligt för en bra mjölkproduktion och god hygien är en förutsättning för god djurhälsa. Discovery skraprobot är därför på alla sätt en värdefull och ekonomiskt försvarbar investering.

Lely discovery är en batteridriven maskin som rengör spalten i stallet efter förprogrammerade rutter. Rutterna är flexibla och du kan programmera Discovery att gå oftare i stallets mest trafikerade områden. Efter varje rutt återgår den till laddstationen. Du kan programmera upp till 16 olika rutter, och du kan styra och programmera den med din smartphone.

Discovery drivs av två elmotorer, en på varje hjul. Hastigheten är justerbar mellan 9-18 meter per minut. Den klarar gå över täta golv i tex övergångar på upp till 5 meter utan problem och kan köra i lutningar på 3 grader. Discovery har en kapacitet på 918m2 per timme. 6 timmars laddning ger tillräckligt med ström för att köra i 4 timmar.

Lely Discovery 90S och 90SW

Discovery finns nu i två modeller. De är identiska, förutom att 90SW har vattenspolning fram. Två munstycken fram på Discovery 90SW spolar gödseln med vatten innan den trycks ner i spalten. Varje munstycke använder 0,5 liter vatten per minut, den inbyggda vattentanken rymmer 30 liter. Vattentanken fylls automatiskt när Discoveryn laddas. Vattenspolning kan vara lämpligt i ett hus med naturlig ventilation där gödseln under varma sommardagar blir väldigt torr.

Ladda ner broschyr

Vill du veta mer?

Prata med oss om dina planer

  • Nytt stall eller renovering av befintligt?
  • Våra konsulter har idéerna och ser lösningarna
  • Få hjälp att effektivisera din produktion

Ring 0934-17770, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller fyll i formuläret nedan.

Fjössystem – Stall och utrustning till lantbruket - Hovudsida