facebook

Automatisk lyftgrind

Bättre tillvaro för lågt rankade kor. 

Arbetsbesparande

Med automatiska lyftgrindar kan du enkelt skapa en tillfälligt stängd väntfålla för lågt rankade kor som behöver hämtas till mjölkning. För in djuren i väntfållan och stäng porten. Nu kan de valda korna besöka roboten i lugn och ro utan rädsla för att jagas iväg av dominanta kor. När alla kor i väntfållan har mjölkats öppnas grinden automatiskt och roboten är åter igen tillgänglig för besättningens övriga kor.

Enkelt

Det är väldigt enkelt att styra grindarna. Det kan göras via pekskärmen på mjölkroboten eller via en separat fjärrkontroll. Den kan också styras med en knapp på själva grinden. Med fjärrkontrollen kan en eller flera portar styras på avstånd, vilket gör det enkelt att välja och samla in korna som ska mjölkas. Eftersom porten öppnas automatiskt när alla kor i väntfållan har mjölkats, är risken för att glömma att öppna grinden utesluten.

Djurvänliga

De automatiska grindarna ger möjlighet att skapa en tillfällig väntfålla. Detta gör att lågt rankade kor inte behöver känna sig hotade och kotrafiken störs så lite som möjligt. Kor med låg rang kan mjölkas ostört och inga hinder blockerar vägen till roboten när det inte är nödvändigt.

Vill du veta mer?

Prata med oss om dina planer

  • Nytt stall eller renovering av befintligt?
  • Våra konsulter har idéerna och ser lösningarna
  • Få hjälp att effektivisera din produktion

Ring 013-20 34 70, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller fyll i formuläret nedan.

Fjössystem – Stall och utrustning till lantbruket - Hovudsida